Nowość! EKO pudełka

Zastanawiasz się w jakich pojemnikach trafia pod Twoje drzwi nasz Catering Dietetyczny?

Nowość! Pojemniki z trzciny cukrowej w 100% ekologiczne wytworzone z roślin

(Opcja dodatkowa płatna – 5zł/dzień)

Pojemniki, które używamy w RoyalCook wykonane z trzciny cukrowej są przyjaznym środowisku rozwiązaniem dla firm cateringowych oferujących dowóz tzw. diet pudełkowych.
Ekologiczne pudełka nadają się do mrożenia (-20ºC), podgrzewania w piekarniku (do 120°C) oraz kuchence mikrofalowej (750W do 3min, do 120C).
Oprócz odporności na wysokie temperatury dzięki powłoce nie przemakają w wyniku działania tłuszczów i cieczy zawartych w żywności, dlatego można je używać do każdego dania zarówno na ciepło jak i na zimno.

* Pojemnik wytworzony z pulpy trzciny cukrowej *

* Biodegradowalny *

* Kompostowalny *

* Ekologiczny *

*Odporny na przeciekanie w ograniczonych warunkach *

*W pełni bezpieczny dla zdrowia *

* W 100% z odnawialnych surowców *

Nowość! Ekologiczne drewniane Sztućce

(Opcja dodatkowo płatna 0,70zł)
Ekologiczny zestaw sztućców z drewna – widelec, nóż i łyżka wraz z serwetką.
Nadają się do wszelkich posiłków – zarówno zimnych jak i ciepłych.
Wytrzymują zakres temperatur od -20°C do 85°C.
Produkt wykonany w całości z drewna, a więc rozłoży się nawet w przydomowym kompostowniku!

Papierowe Torby

Nasze torby w cateringu dietetycznym nie są foliowane i w całości wykonane są papieru. Do tego możesz je wykorzystywać ponownie do innych celów.
Wyrzucamy je do niebieskiego pojemnika na papier.

Folia do zgrzewu

Oderwaną folie do zgrzewu wrzucamy do żółtego kontenera lub innego odpowiedniego na tworzywa sztuczne. Po zjedzeniu oraz opróżnieniu pojemnika z resztek posiłku umieszczamy takie opakowanie w kontenerze przeznaczonym na odpady zmieszane.

Białe Pojemniki PP

Biały plastik przy dobrej segregacji ma największą szansę na drugie życie, jest najłatwiej rozpoznawany przez maszyny wykorzystywane w sortowniach.
Rozkład PP jest ekologiczny, nie tworzy odpadów oraz niebezpiecznych gazów.
Produkcja tworzywa PP charakteryzuje się najniższą emisją dwutlenku węgla oraz innych szkodliwych substancji. W porównaniu z innymi tworzywami sztucznym jest to „najczystszy” polimer.
5 – PP – to polipropylen wielokrotnego użytku. Często używany do produkcji opakowań do żywności. Razem z HDPE (plastik oznaczony symbolem 2) uznawany jest za jeden z najbezpieczniejszych dla naszego zdrowia plastików.
Po oderwaniu folii do zgrzewu, zakończonym posiłku i opróżnieniu opakowania z resztek jedzenia, pojemnik wraz z folią wrzucamy do żółtego kontenera lub innego przeznaczonego na tworzywa sztuczne.
Nadają się do podgrzewania w kuchence mikrofalowej, a także mrożenia.
Nie bez znaczenia jest kolor. Pojemniki do zgrzewu dla cateringów dietetycznych w kolorze czarnym są nieco problematyczne podczas recyklingu, gdyż zawierają barwnik. Nie są sortowane przez maszyny, tylko ręcznie.
Dlatego w RoyalCook Catering dietetyczny Poznań używamy tylko tego co dobre! 🙂